Ceza Hukuku Bilim Kurulu toplandı: 25 erkek ‘ortak aklın izini’ sürdü

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ceza Hukuku Bilim Kurulu’nun kendisinin başkanlığında toplandığını duyurarak, “Reform çalışmalarında ortak aklın izini sürmeye devam edeceğiz” dedi. Ceza Hukuku Bilim Kurulu’nda 25 erkek olmasına rağmen, hiç kadın hukukçu bulunmaması dikkat çekti.

1640
 Ceza Hukuku Bilim Kurulu toplandı: 25 erkek ‘ortak aklın izini’ sürdü


Türkiye’de pek çok alanda olduğu gibi hukukta da kadınların adı yok. Kadın Futbolu için kurulan derneğin bakan dahil 7 yöneticisinin de erkek olması geçtiğimiz günlerde eleştiri konusu olurken, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün paylaştığı fotoğraf da tepkilere neden oldu.

Bakan Gül, Twitter hesabından, Ceza Hukuku Bilim Kurulu’nun toplandığına dair bir mesaj paylaşarak, fotoğraflara yer verdi. Fotoğraflardaki tüm ceza hukukçularının erkek olması dikkat çekti.
Bakan Gül, fotoğrafları, “Ceza Hukuku Bilim Komisyonuyla yargı reformunda ulaştığımız hedefleri ve önümüzdeki dönemde ceza hukuku mevzuatında atılacak adımları değerlendirdik. Reform çalışmalarında ortak aklın izini sürmeye devam edeceğiz” notuyla paylaştı.

Mevcut Türk Ceza Kanunu’nun mimarı olarak kabul edilen Prof. Dr. İzzet Özgenç’in Bilim Kurulu’na alınmamış olması da dikkatleri çeken bir diğer nokta oldu. Özgenç, son dönemde ceza hukuku alanında hükümete yönelik eleştirileriyle öne çıkıyor.
‘KADIN HOCALARIMIZ MÜSAİT DEĞİLDİLER HERHALDE’
Bakan Gül’ün paylaştığı fotoğrafa sosyal medyadan tepki yağdı. İnsan hakları hukukçusu Tuğçe Duygu Köksal, “Ceza hukuku alanında çalışan kadın hocalarımız müsait değildiler herhalde, yoksa Bilim Komisyonunda kadın akademisyen olmamasının başka bir açıklaması olamaz” ifadesiyle tepkisini dile getirdi.
‘KADINLARA AKILSIZ MI DİYORSUNUZ SAYIN BAKAN’
İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baran Selanik ise erkek ağırlıklı bilim kurulu için “Ceza Hukuku Erkek ‘Bilim’ Komisyonu” tabirini kullandı.
Ceza hukuku hocası Avukat Dilek Ekmekçi ise tepkisini, “İçinde bir tane kadın olmayan komisyondan ortak akıl ve yerlerde sürünen ceza adaletini düzeltmeyi bekliyorsanız; yanlış anlamayın ama kadınlara akılsız mı diyorsunuz sayın bakan Yoksa fazla akıllı olduğumuz için mi benim gibi ceza hukukçusu kadınlara direnç var @abdulhamitgul” sözleriyle dile getirdi.
 
Kaynak: www.kronos34.news


Kaynak: Özel Haber
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.