Örgüt üyesi olduğu iddia edilen savcı kadın avukatı vurdurdu iddiası!

Sabah gazetesinden Fatih Ulaş'ın haberine göre; İstanbul Beşiktaş'ta silahla vurulan kadın avukat şok iddialarda bulundu! Savcı arkadaşını suçladı: 'Olayın arkasında suç örgütü var' dedi.

4034
 Örgüt üyesi olduğu iddia edilen savcı kadın avukatı vurdurdu iddiası!

İstanbul Beşiktaş'ta avukat Nur Peker'e yönelik silahlı saldırının arkasında bir savcı olduğu iddia edildi. İlk ifadesinde "Şüphelendiğim birkaç kişi var ancak sağlık durumum nedeniyle kafamı toplayamıyorum" diyen avukat Peker tedavisinin ardından detaylı ifadede verdi. Peker, saldırıyı savcı arkadaşı Davut Yılmaz'ın azmettirdiğini düşündüğünü söyledi. Savcı Yılmaz'dan şikayetçi olan avukat kadın, bir tartışmalarında Yılmaz'ın kendisine "Sen neyine güveniyorsun bu kadar. Benim gücümü biliyorsun, seni ortadan kaldırırım" diyerek kendisini tehdit ettiğini öne sürdü. Öte yandan, avukat Peker'in suçladığı savcının, İranlı bir muhalifi kaçırmak isteyen, İran istihbaratı ile bağlantılı casusluk şebekesine yönelik soruşturmada da adının geçtiği iddia edildi. Nur Peker'in avukatı Funda Sadıkahmet ise, "Olayın arkasında bir suç örgütü olduğu kanısındayız" dedi.
Avukat Nur Peker 20 Ocak'ta Beşiktaş'ta güvenlikli bir sitedeki evine girerken silahlı saldırıya uğramıştı. Peker olay günü alınan ilk ifadesinde kendisini vuran kişiyi tanımadığını söylemiş, güvenlik kameralarından yapılan tespitler sonucunda olayın faili olarak Canip Kandemir isimli bir kişi tutuklanmıştı. Olay yerinde gözcülük yaptığı belirlenen Barış Havuz isimli bir kişi ise firari olarak aranıyor.



OFİS AÇMASINA YARDIM ETTİ

Mağdur avukat Nur Peker ise tedavisinin ardından emniyete ve savcılığa giderek detaylı ifade verdi ve olayın arkasındaki şüphelendiği isimleri söyledi. Avukat Peker, 2020 yılında savcı kız arkadaşı ile İzmir Çeşme'de tatildeyken İstanbul Anadolu Adliyesinde görevli Cumhuriyet savcısı Davut Yılmaz ile tanıştıklarını anlattı. Avukat Nur Peker'in iddialarına göre, tatilde tanıştıkları savcı Yılmaz, Peker'e "Sana ofis açalım, biz de yardımcı oluruz. Bizim bir ofis var. Orada Emniyetten emekli bir polis var, zaten orası benim şirketim, git tabelanı as" dedi.
Peker de teklifi kabul etti.



ORGANİZE İŞLER
İddiaya göre, savcı Yılmaz'ın önerdiği ofiste savcının eşi ile emekli bir polis ve İran'la iş yapan bir işadamı ortaktı. Nur Peker bu ofisin bir odasını avukatlık bürosu olarak kullanmaya başladı. Savcı Yılmaz, çevresinde avukatlık işleri gerektiren bazı dosyalar yönlendirerek Peker'e destek olmaya devam etti.

Haber: Fatiş Ulaş


Kaynak: Sabah
Yorum Ekle
İsim
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.